piątek, 24 października 2014

Żeberka w miodzie

Składniki:

  • 700g żeberek wieprzowych
  • 2-3 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka ketchupu 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku 
  • szczypta soli i pieprzu
  • przyprawy: imbir, papryka, pieprz cayenne

Przygotowanie:

Żeberka umyć i pokroić na kawałki wzdłuż kości.
Doprawić je solą, pieprzem oraz resztą przypraw.

Marynata: 
Wymieszać ketchup, miód, sos sojowy oraz dodać wyciśnięte ząbki czosnku.

 Zalać żeberka marynatą i wstawić do lodówki na 3 godziny. 
Następnie pieczemy żeberka w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem przez około 2,5 godziny w 180*C.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz