sobota, 25 października 2014

Zapiekane naleśniki

Składniki:

Ciasto:
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka

Nadzienie:
  • 500g białego sera
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Składniki na ciasto wymieszać mikserem.
Naleśniki usmażyć na lekko natłuszczonej patelni.

Ser połączyć z cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i 1/2 szklanki śmietany.
Zmiksować na gładką masę.
Ostudzone naleśniki posmarować warstwą nadzienia i zwinąć w rulonik.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i cukrem.
Naleśniki zalać sosem.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180*C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz