Składniki:
Ciasto:
- 2 jajka
- 1/3 szklanki wody
- 1 szklanka mąki
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka
Nadzienie:
- 500g białego sera
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Składniki na ciasto wymieszać mikserem.
Naleśniki usmażyć na lekko natłuszczonej patelni.
Ser połączyć z cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i 1/2 szklanki śmietany.
Zmiksować na gładką masę.
Ostudzone naleśniki posmarować warstwą nadzienia i zwinąć w rulonik.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę wymieszać z mlekiem i cukrem.
Naleśniki zalać sosem.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180*C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz