Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 800g mielonego mięsa wieprzowego
- 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnie
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 cebula
- 1 żółtko
- sól, pieprz
- olej
Przygotowanie:
Mięso mielone wymieszać razem z jajkami, drobno posiekaną cebulą oraz bułką tartą.
Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni.
Nestępnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego.
Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, po czym wyłożyć na mięso mielone.
Ciasto francuskie zawinąć w roladę, ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem.
Piec w temperaturze 200*C przez około 90minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz