sobota, 25 października 2014

Mięso mielone w cieście francuskim

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 800g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszać razem z jajkami, drobno posiekaną cebulą oraz bułką tartą.
Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie wyłożyć z opakowania i rozłożyć na płaskiej powierzchni.
Nestępnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć na nie farsz z mięsa mielonego.
Mrożone warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, po czym wyłożyć na mięso mielone.
Ciasto francuskie zawinąć w roladę, ułożyć na wysmarowanej olejem blasze i posmarować z wierzchu żółtkiem.
Piec w temperaturze 200*C przez około 90minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz