środa, 22 października 2014

Kotlecik z ziemniaków z wędzonym pstrągiem i cukinią

Składniki na 4 porcje:
  • 700g ziemniaków
  • 1 średnia cebula
  • olej do smażenia
  • 1 cukinia
  • 1 wędzony pstrąg
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki bułka tarta 

Przygotowanie: 

Ziemniaki obrać i ugotować oraz rozgnieść.
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju razem ze starta cukinią.
Mięso z ryby oddzielić od ości i rozgnieść widelcem.
Wszystko zmieszać na jednolitą masę, dodając jajka i przyprawy oraz kolendrę lub natkę pietruszki.
Wszystko przepuścić przez maszynkę do mięsa z mniejszymi oczkami.
Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz