czwartek, 23 października 2014

Pasta z makreli

Składniki dla 6 osób:
  • 150g makreli wędzonej
  • 90g majonezu WINIARY
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 100g czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę
  • 100g kukurydzy z puszki
  • 20g liści bazylii (pół pęczka) pokrojonej w paseczki
  • 20g natki pietruszki posiekanej
  • 2g ostrej papryki
  • 60g margaryny do smarowania/ masła
  • 12 kromek chleba razowego z ziaren słonecznika

Przygotowanie:
Makrelę oczyść z ości, wytnij skórę, a mięso drobno posiekaj.
Dodaj majonez, czosnek, łyżkę musztardy, ostrą paprykę i czerwoną paprykę, kukurydzę, pokrojone zioła i wszystko dokładnie wymieszaj.
Pastę nakładaj na osmarowane margaryną/ masłem kromki chleba razowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz