Składniki dla 6 osób:
- 150g makreli wędzonej
- 90g majonezu WINIARY
- 1 łyżka musztardy
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- 100g czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę
- 100g kukurydzy z puszki
- 20g liści bazylii (pół pęczka) pokrojonej w paseczki
- 20g natki pietruszki posiekanej
- 2g ostrej papryki
- 60g margaryny do smarowania/ masła
- 12 kromek chleba razowego z ziaren słonecznika
Przygotowanie:
Makrelę oczyść z ości, wytnij skórę, a mięso drobno posiekaj.
Dodaj majonez, czosnek, łyżkę musztardy, ostrą paprykę i czerwoną paprykę, kukurydzę, pokrojone zioła i wszystko dokładnie wymieszaj.
Pastę nakładaj na osmarowane margaryną/ masłem kromki chleba razowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz