Składniki (2 porcje):
- 2 czerwone papryki
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 łyżeczka suszonego tymianku/kilka gałązek świeżego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki wody/bulionu
- ostra papryka (do smaku)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Paprykę pokrój w paski, pomidory i cebulę pokrój w ósemki, seler - w ok. 1-2 cm kawałki.
Warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C, piecz ok. 20 min.
Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/ bulionem na gładki krem (możesz dodatkowo przetrzeć przez sito), przypraw do smaku ostrą papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz