czwartek, 23 października 2014

Kanapka klubowa z indykiem

Składniki dla 1 osoby:
  • 3 kromki chleba tostowego, pełnoziarnistego
  • 10g masła
  • 3 listki sałaty maślanej
  • 3 plastry pomidora
  • 40g szynki z indyka
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 20g żeżuchy

Przygotowanie:
Chleb opiecz w tosterze, posmaruj masłem z obu stron, obtocz w posiekanej natce rzeżuchy.
Na tostach ułóż listki sałaty.
Następnie, na jednej kromce ułóż plastry pomidora, szynki z indyka i ugotowanego na twardo jajka. Kanapkę przykryj drugą kromką. Czynność powtórz - kanapka powinna składać się z trzech tostów.
Tak przygotowaną kanapkę przekrój na krzyż, przebijając trójkątne kawałki kanapki wykałaczkami.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz