Składniki na naleśniki: (5 sztuk)
170 g mąki
300 ml mleka
1 jajko
szczypta soli
Farsz:
300 g kiszonej kapusty
pół szklanki soku jabłkowego
sól, cukier, pieprz
5 parówek
keczup, musztarda
dodatkowo:
100 g żółtego sera np. gouda lub cheddar
Przygotowanie:
Do naczynia wsypać mąkę i sól.
Dodać jajko i mleko.
Zmiksować.
Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśnik (powinno być ich 5 sztuk).
Kiszoną kapustę przepłukać, odcisnąć
wodę i posiekać.
Na patelnię wlać łyżkę oleju.
Wrzucić posiekaną kapustę
i chwilę podsmażyć.
Podlać sokiem jabłkowym, doprawić solą, pieprzem
cukrem.
Wymieszać i dusić pod przykryciem około 10
minut.
Naleśniki posmarować musztardą i
keczupem.
Na wierzchu ułożyć obsmażoną kapustę i parówkę.
Zawinąć w
rulon i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Tak przygotowane hot-dogi posypać startym na tarce serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200oC przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz