czwartek, 23 października 2014

Hot-dog zapiekany z kapustą

Składniki na naleśniki: (5 sztuk)

170 g mąki 
300 ml mleka
1 jajko
szczypta soli

Farsz:

300 g kiszonej kapusty 
pół szklanki soku jabłkowego 
sól, cukier, pieprz
5 parówek 
keczup, musztarda 

dodatkowo:

100 g żółtego sera np. gouda lub cheddar 

Przygotowanie: 

 Do naczynia wsypać mąkę i sól. 
Dodać jajko i mleko. 
Zmiksować. 
Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśnik (powinno być ich 5 sztuk)

Kiszoną kapustę przepłukać, odcisnąć wodę i posiekać. 
Na patelnię wlać łyżkę oleju. 
Wrzucić posiekaną kapustę i chwilę podsmażyć. 
Podlać sokiem jabłkowym, doprawić solą, pieprzem cukrem. 
Wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut. 
Naleśniki posmarować musztardą i keczupem. 
Na wierzchu ułożyć obsmażoną kapustę i parówkę. 
Zawinąć w rulon i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 
Tak przygotowane hot-dogi posypać startym na tarce serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200oC przez 20 minut. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz