Składniki:
- 500g schabu bez kości
- 100g szynki (np. Sopocka)
- 80g tartego sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 1 jajko
- 100g bułki tartej
- 100g mąki
- 1 łyżeczka oregano
- 100ml oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kotlety ze schabu rozbić tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby nie kaleczyć mięsa.
Mięso oprószyć solą oraz pieprzem.
Rozgnieść czosnek w prasce.
Musztardę wymieszać z czosnkiem i oregano.
Każdy płat mięsa posmarować wcześniej przygotowaną pastą.
Położyć plaster szynki, porcję sera i zawinąć całość w roladę.
Roladę panierować najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
Następnie smażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz