Składniki:
- 8 ziemniaków
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 2 laski kiełbasy zwyczajnej
- 25 dag pieczarek
- 2 łyżki kukurydzy
- 2 łyżki groszku zielonego
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- 15 dag sera żółtego
- przyprawa do pizzy
- keczup pikantny
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Dodajemy
posiekaną cebulkę, mąkę, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle.
Kiełbasę zwyczajną i
papryki kroimy w drobną kostkę i również podsmażamy.
Mieszamy pieczarki,
kiełbasę, papryki, groszek i kukurydzę.
Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy olej i wykładamy łyżką porcję masy ziemniaczanej, tak żeby pokryła całą patelnię.
Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy olej i wykładamy łyżką porcję masy ziemniaczanej, tak żeby pokryła całą patelnię.
Smażymy na rumiano.
Odwracamy na
drugą stronę, wykładamy warzywa i kiełbasę i posypujemy startym serem.
Przykrywamy i smażymy, aż ser się roztopi.
Polewamy keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz