sobota, 15 listopada 2014

Kotlety ze schabu zapiekane z serem i pomidorem

Składniki:

  • 500g schabu bez kości 
  • 200 ml soku jabłkowego 
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 plastrów żółtego sera
  • pomidor
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Schab rozbić delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą, aby nie kaleczyć mięsa.
Kotlety doprawić mieszanką soli, pieprzu oraz wyciśniętego przez praskę czosnku, obtoczyć w mące, otrzepać z jej nadmiaru i smażyć z dwóch stron na oliwie z oliwek, na złoty kolor.
Kotlety ułożyć osobno w naczyniu do zapiekania, kładąc na każdym plaster sera i pomidora.
Zalać sokiem jabłkowym i zapiekać przez 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180*C .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz