sobota, 15 listopada 2014

Ala gołąbki

Składniki:

Gołąbki:
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 kg kapusty
  • 1 szklanka kaszy mannej
  • 1 szklanka ryżu
  • 5 jajek
  • 3 cebule
Sos:

  • 5-7 szklanek wody
  • 5 kostek rosołowych
  • koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

Obrać i posiekać w kostkę cebulę.
Poszatkować kapustę.
Dodać mięso, jajka , kaszę i ryż.
Wszystko wymieszać i formować kotleciki.
Obsmażyć na patelni.

Sos:

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy kostki rosołowe.
Po rozpuszczeniu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz wcześniej podsmażone kotleciki.
Gotować 1 godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz