Składniki:
6 dużych jaj ugotowanych na twardo
1 jajo surowe
1 garść drobno posiekanej natki pietruszki
2 garście posiekanego szczypiorku
olej
3 łyżki bułki tartej (do masy) + bułka do panierowania
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Dokładamy surowe jajko,
pietruszkę i szczypiorek, doprawiamy dosyć mocno solą i pieprzem żeby nie było
za mdłe.
Całość mieszamy i dodajemy po trochu bułkę tartą żeby masa stężała.
Za
pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki średniej wielkości i panierujemy je
w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,
odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz