sobota, 22 listopada 2014

Łosoś w orzechowej panierce

Składniki:

  • 400g łososia
  • 100g masła 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

W małej misce mieszamy roztopione masło, musztardę i miód.
Odkładamy je na bok.
W kolejnej miseczce mieszamy bułkę tartą, orzechy i pietruszkę.
Filety pociąć na 4cm paski, posolić i doprawić pieprzem.
Smarujemy każdy filet mieszanką musztardowo-miodową.
Posypujemy bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką.
Następnie układamy filety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170*C przez 25 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz