Składniki:
- 400g łososia
- 100g masła
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
- 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
W małej misce mieszamy roztopione masło, musztardę i miód.
Odkładamy je na bok.
W kolejnej miseczce mieszamy bułkę tartą, orzechy i pietruszkę.
Filety pociąć na 4cm paski, posolić i doprawić pieprzem.
Smarujemy każdy filet mieszanką musztardowo-miodową.
Posypujemy bułką tartą wymieszaną z orzechami i pietruszką.
Następnie układamy filety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170*C przez 25 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz