Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 4 plastry ananasa z puszki
- 3 połówki brzoskwini z puszki
- 200 ml słodkiej śmietany
- 3 łyżki sherry
- 4 łyżki rosołu drobiowego
- 1 łyżka masła do smażenia
- szczypta cynamonu
- curry
- pieprz i sól
- wiśnie koktajlowe z łodyżką do dekoracji
Przygotowanie:
Myjemy i osuszamy udka a następnie nacieramy je przyprawami.
Osączamy ananasy i brzoskwinie i kroimy je w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy lekko owoce, po czym zalewamy rosołem i sherry i gotujemy do odparowania połowy ilości sosu.
Dodajemy śmietanę i gotujemy aż odparuje a na końcu doprawiamy curry i solą.
Rozgrzewamy grilla i grillujemy udka po 10 minut z obu stron.
Udka kurczaka podajemy z owocami i wiśniami koktajlowymi do dekoracji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz