czwartek, 30 kwietnia 2015

Grillowane udka kurczaka z brzoskwiniami i ananasem

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 3 połówki brzoskwini z puszki
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 3 łyżki sherry
  • 4 łyżki rosołu drobiowego
  • 1 łyżka masła do smażenia
  • szczypta cynamonu
  • curry
  • pieprz i sól
  • wiśnie koktajlowe z łodyżką do dekoracji

Przygotowanie:


Myjemy i osuszamy udka a następnie nacieramy je przyprawami.
Osączamy ananasy i brzoskwinie i kroimy je w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy lekko owoce, po czym zalewamy rosołem i sherry i gotujemy do odparowania połowy ilości sosu.
Dodajemy śmietanę i gotujemy aż odparuje a na końcu doprawiamy curry i solą.
Rozgrzewamy grilla i grillujemy udka po 10 minut z obu stron.
Udka kurczaka podajemy z owocami i wiśniami koktajlowymi do dekoracji.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz