czwartek, 30 kwietnia 2015

Żeberka w miodzie z grilla

Składniki:

  • 12 żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka rosołu
  • 12 łyżek keczupu
  • 8 łyżek octu
  • 4 łyżki miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


Żeberka myjemy, osuszamy, wkładamy  do miski.
Następnie ucieramy czosnek z keczupem, octem i miodem, mieszamy z rosołem. 
Wszystko doprawiamy solą i pieprzem tak aby było pikantne.
Żeberka zalewamy przygotowanym sosem, następnie przykrywamy i odstawiwamy na 24 godziny.
Rozgrzewamy grill . 
Grillujemy żeberka od czasu do czasu smarując pozostałą zalewą przez około 45 minut.
Żeberka podawać  z  ulubionym sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz