niedziela, 26 kwietnia 2015

Owocowy PONCZ

Składniki:

  • 1 puszka ananasów
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 pomarańcza
  • 3 cytryny
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka soku z pomarańczy
  • kilka listków mięty

Przygotowanie:

Do dużego dzbanka wlać sok z dwóch wyciśniętych cytryn oraz po jednej szklance wody i soku z pomarańczy.
Odsączyć brzoskwinię i ananasy, sok z puszki dodać do dzbanka.
Następnie kroimy owoce w kostkę i wrzucamy do napoju.
Pomarańczę i cytrynę kroimy w plastry, odkładamy kilka do przystrojenia, a resztę wrzucamy do przygotowanego ponczu.
Tak przygotowany napój przelewamy do szklanek i przystrajamy miętą i plastrami cytryny i pomarańczy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz