czwartek, 30 kwietnia 2015

Grillowana karkówka w marynacie

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • czarny pieprz
  • słodka papryka
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Myjemy mięso pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osuszamy je i kroimy w plastry.
W misce przygotowujemy marynatę, miażdżymy ząbki czosnku, dodajemy sól, pieprz, paprykę, miód i keczup. 
Wszystko dokładnie mieszamy.
Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso i odstawiwamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy grilla do wysokiej temperatury.
Kładziemy mięso na naoliwiony ruszt, grillujemy po 15 minut z każdej strony, obracając co jakiś czas.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz