Składniki:
- 8 kaszanek
- 1 1/2 szklanki keczupu pikantnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka imbiru
- sól
Przygotowanie:
Mieszamy ze sobą keczup, wyciśnięty czosnek, miód, sos sojowy, chili, imbir, doprawiamy solą do smaku.
Myjemy i osuszamy kaszanki, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, układamy
w niskim naczyniu i obficie smarujemy glazurą.
Odstawiamy na minimum 30
minut.
Rozgrzewamy grill .
Kaszanki układamy na ruszcie.
Grillujemy przez około 20 minut na tackach lub podziurawionej folii, co
jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą.
Przed podaniem można pokroić kaszankę w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz