Składniki:
- suszone grzyby 50g
- kiszona kapusta 500g
- liść laurowy 1szt.
- cebula 2szt.
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
CIASTO
- mąka 400g
- 1 łyzka oleju
- 1 jajko
- 1 szklanka ciepłej wody
- sól
Przygotowanie:
Grzyby opłukać, zalać wodą i odstawić na noc.
Ugotować, ostudzić, wyjąć z wywaru (zachować wywar), osączyć, posiekać i zmielić.
Kapustę siekamy, zalewamy wywarem z grzybów i wodą.
Dodajemy listek laurowy i gotujemy około 30 minut.
dodajemy grzyby i gotujemy, aż woda odparuje (20minut)
Cebulę siekamy, zeszklić na oleju, połączyć z kapustą i doprawić.
Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto.
Cienko wałkujemy, szklanką wykrawamy krążki.
Każdy nadziewamy farszem i sklejamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz