Składniki:
- 1/2 kg piersi z kurczaka
- przyprawa gyros
- przyprawa do grilla
- sałata lodowa
- 3 pomidory
- 2 ogórki
Sos czosnkowy:
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 3 łyżki śmietany
- 3 ząbki czosnku
- oregano
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Filet kroimy na plastry, doprawiamy przyprawą gyros i do grilla, zostawiamy tak na godzinę.
Rozpalamy grilla i smażymy mięso przez parę minut obracając.
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory i ogórki kroimy na większe kawałki.
Wszystko razem mieszamy.
Jogurt mieszamy ze śmietaną, doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pozostałymi składnikami.
Usmażone mięso kroimy w większą kostkę, porcjujemy na talerze, dodajemy sałatkę, a wierzch polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz