czwartek, 30 kwietnia 2015

Pikantna kaszanka z grilla

Składniki:

  • 8 kaszanek
  • 1 1/2 szklanki keczupu pikantnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól

Przygotowanie:


Mieszamy ze sobą keczup, wyciśnięty czosnek, miód, sos sojowy, chili, imbir, doprawiamy solą do smaku.
Myjemy i osuszamy kaszanki, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, układamy w niskim naczyniu i obficie smarujemy glazurą. 
Odstawiamy na minimum 30 minut.
Rozgrzewamy grill . 
Kaszanki układamy na ruszcie. 
Grillujemy przez około 20 minut na tackach lub podziurawionej folii, co jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą.
Przed podaniem można pokroić kaszankę w plastry.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz