sobota, 20 grudnia 2014

BARSZCZ CZERWONY

Składniki:

  • 500g buraków
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 udko z kurczaka
  • sok z 1/2 cytryny
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, zagotować.
Następnie dodajemy udko z kurczaka, sól i pieprz i gotujemy około 20 minut.
Obieramy buraki i kroimy je na małe kawałki.
Zieleninę umyć i posiekać.
Do zupy dodajemy posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, kawałki buraków, cukier, sok z cytryny, 
ziele angielskie.
Gotujemy około 30 minut.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz